Hozzávalók:
10 dkg bükkfán füstölt szalonna
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
70 dkg pulykacomb filé/ vagy csirkemellfilé
fél csomag Naturella olasz fűszerkeverék
1 natúr Winny tömlős sajt
4-5 evőkanál tejföl
kb. 1 dl tej / ízlés szerint, attól függően mennyire szeretnénk sűrű szószt kapni /
Elkészítés:
A szalonnát kis kockára vágom, fehérre pirítom, hozzáadom a kockára vágott hagymát, azt is üvegesre pirítom, rádobom az összenyomott fokhagymát, egyből ráteszem a kockára vágott húst. Elfőzöm a levét folyamatos kevergetés mellett,hagyom, hogy kicsit odakapjon; amikor már kész rászórom a fűszerkeveréket, összekavarom, ráöntöm a tömlős sajtot, a tejfölt, és tejet, összeforralom.
Kifőzöm a tésztát al dante, és mindenképpen forrón tálaljuk / a szósz nagyon összeáll, ha kihűl /.
Mi olasz durumtésztával készítettük, amit tintahal tintájával színeztek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése