Összes oldalmegjelenítés

2012. augusztus 8., szerda

Mézeskalács Ház - Zalaszántó, Fő út 89.

     Utazás előtt mindig böngészek a neten, hogy mit érdemes megnézni, hova is menjünk.
    Még itthon, Pesten a szívem csücske lett a Mézeskalács Ház, amiről sajnos túl sokat nem tudtam meg, mert nincs weboldala, nincs is róla több, mint pár mondat blogokban, és a Hévíz környéki látnivalók között.

    Zalaszántó így azok közé a helyek közé tartozott, ahova mindenképpen el akartam jutni.
    A kicsinyke faluba jutva kérdezősködtünk, hogy merre találjuk, mivel címünk nem volt. Gyorsan útba igazítottak bennünket, a házikóhoz, mely látványra is olyan, mint amit a mesék alapján képzelhetünk, ha mézeskalács házról van szó. :) 




     A múzeum egy két helyiségből álló parasztház, tele van csodálatos mézesekkel. A tulajdonos Drótos Gyöngyi fogadott bennünket, aki mindent megmutatott, mindent elmagyarázott nekünk : mit jelentenek a mézesen az egyes motívumok, mióta készül ez a finomság, mi kell a jó mézeshez, megcsodálhattuk a csodás mézes műalkotásokat. Még azt is megtudtam, hogy miért nem sikerül a házi mézeskalácsom, és mire használhatom a kőkemény, életveszélyes sütimet.

   A belépés ingyenes, fényképezni nem lehet, ezért belső képeket sajnos nem tudok mutatni.
   Viszont vettünk ott két vásárfiát is / a hangulat kicsit a régi vásárokra emlékeztet /, azokat megmutatom. A vásárlási lehetőséget tilos kihagyni, mert ilyet máshol nem lehet találni.

    A boszi a férjem kedvence:
    A baba pedig az enyém:
      És igen,  bevallom: megettük. :)

     Azon kívül hogy mindegyik mézeskalács gyönyörű, hibát nem lehet találni rajta, olyan , de olyan íze van, amit elmondani nem lehet: a tészta könnyű, olvad szét a szájban, az íze pedig hmmmm, mindig is erről álmodtam. Nem ér fel hozzá egy mézes se, pedig kóstoltam már jó párat. :)
    A Mézeskalács Ház az a hely, ahova mindenkinek el kell jutnia egyszer, és venni is kell mézest. Nekem egy kicsit a világ közepe.
   Vigyázat! Hétfő szünnap.

5 megjegyzés:

  1. Mesés :) ott a helyem (egyszer :) majd kétszer :D

    VálaszTörlés
  2. Ó, ez kimaradt a zalaszántói kirándulásból :(
    Pedig hogy imádom a mézeskalácsot

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Ha pedig Szekszárd felé jártok, ezt is érdemes megnézni:
    http://www.mezeskalacs.hu/muzeum

    VálaszTörlés
  4. Kedves Syl, köszönöm! Ha arra járunk feltétlenül megnézzük. :)

    VálaszTörlés