Összes oldalmegjelenítés

2011. november 24., csütörtök

Debreceni töltött karaj

Egyik kedvencem; kevés munkával nagy sikert érhetünk el. Csodás hétvégi ebéd krumplipürével, de a hidegtálak nélkülözhetetlen tartozéka is.

Hozzávalók:
Egy szép darab karaj, csont nélkül
1 szál kolbász / pl.: Tóalmási csípős /
fűszerek / bors, majoranna, pici delikát/
olaj a tepsi kikenéséhez
hagyma

A karajt alaposan megmossuk, majd óvatosan a közepét felszúrjuk, és a kolbászt bele tesszük. Pici olajjal, nagyon vékony bekenem a karajt, majd befűszerezem. Tepsibe teszem , amit olajjal kikentem, majd 5-6 evőkanál vizet is teszek hozzá. Körbe dobálom szeletelt hagymával, és a többit a sütőre bízom ;) Kb. 1.5 - 2 óra kell neki , a hús vastagságától, nagyságától függően. Néha meg locsolom a husi levével, így nem szárad ki.
 

1 megjegyzés:

  1. hmmm...nagyon ínycsiklandozó:)
    én ezt eddig szűzérmével csináltam,de majd karajjal is kipróbálom:)

    VálaszTörlés