Ezzel az alaprecepttel kezdtem:
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 kisebb tojás
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg margarin
6 dkg cukor
2.5 dl tej
pici olaj a sütő kikenéséhez
A lisztet keverjük el a sütőporral. A tojások sárgáját, az olvasztott margarint, a két fajta cukrot, a tejet jól keverjük össze és adjuk a liszthez. A fehérjéket verjük habbá és lazán forgassuk a masszába. Ezt a tésztát adagoljuk a sütőbe, kb. 4 perc alatt készre sül.
Első sütésem így nézett ki:A tésztája elég sűrű, és itt még nem sikerült elég egyenletesen eloszlatni. Ennél már csak szebbek sikerültek, csak mire lefényképeztem volna őket elfogytak... :)
U.i.: A férjem szerint kicsit fullasztó / na igen, ha egyszerre 2-3 darabot próbálsz lenyomni a torkodon hát milyen is lehetne... :D / ajánlott hozzá némi puding, vagy lekvár.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése