Hozzávalók:
- 8 dl Hohes C 100%-os gyümölcshússal
- 1 nagy joghurt kisebbik fele
- cukor
- narancs / a reszelt héja , és a gyümölcs gerezdekre szedve /
- fűszerek : fahéj, vaníliás cukor, gyömbér
- 3 tojásfehérje
A gyümölcslét összekevertem a joghurttal, a narancs reszelt héjával, őrölt fahéjjal, és 1 evőkanál cukorral, így elég savanykás maradt, de ízlés szerint édesíthető. Kézi habverővel simára kevertem, majd mehetett bele 1-2 narancs megpucolva, gerezdekre szedve.
A habgaluskákhoz 3 tojásfehérjét használtam fel, kemény habbá vertem, majd cukrot, és kevés őrölt gyömbért tettem bele / nagyon intenzív az íze, tényleg kevés kell belőle /, majd összedolgoztam a habverővel. Ki kellett főzni, mint a madártejhez, én mikróban forraltam fel vizet, és ebbe szaggattam bele, 850 W-on 1.5 perc alatt elkészültek, meg is fordultak. Könnyebb úgy kifőzni a galuskákat, ha kevesebb van a tálban egyszerre. Rászedjük a levesre.
Hidegen is finom, de 1-2 óra állás a pulton jót tett neki.
A finom édes narancs, a kicsit savanykás lé, és a gyömbéres hab különleges ízkombináció együtt.
hmmm....istenien néz ki,kedvet kaptam még jobban:)
VálaszTörlésDe jó recept!!!! Ezt a kedvesem tuti a végén enné desszert gyanánt. Istenien néz ki!!!
VálaszTörlésHu ez jól néz ki:) ki kell próbálni:)
VálaszTörlés